Sisteme de irigatie

Reguli de aur de irigare

Utilizarea irigatiei este larg raspândit în  ultima vreme. În primul rând  se datoreaza nevoilor oameniilor, fiindca  starea mediului ambient unde stau in ultima vreme s-a apreciat.  Peluzele din jurul cladirilor rezidentiale, arborii, arbustii,  au o mare valoare, estetica, de mediu si de protectie. Pe de alta parte, datorita unor factori meteorologici, precipitatiile în sezonul de crestere în tara noastra se reduce, iar distributia apei este inegala.

Tinta unui sistem de irigare  in mediu de viata este,  ca copaci si plante erbacee din gradina noastra pe langa precipitatiile naturale,  sa primeasca apa si pe cale artificiala  pentru a optimiza cresterea dand cantitatea de apa necesara. Un sistem de irigare bine conceput si instalat profesional, de oameni instruiti, poate ajunge pâna la 50%  la economisirea apei.

Un sistem de udare automatizat este o combinatie complexã de tevi, vane, conexiuni electrice si aspersoare telescopice. De aceea este esential ca proiectarea si instalarea sistemului Dvs. de irigatie sã fie facuta de un profesionist în domeniu.

new new

Echipa noastra alege cele mai potrivite produse pentru proiectul Dvs. pe baza schitei terenului si tinând cont de debitul si presiunea apei disponibile.

Produsele noastre de înaltă calitate asigura cantitatea de apa potrivita pentru gradina si gazonul Dumneavoastră.
Controlerul regleaza automat necesarul de apa.
Aspersoarele si rotoarele sunt invizibile când nu functioneaza. Senzorul de ploaie previne udarea inutila.

Contribuiti în acest fel la utilizarea eficienta a apei!
Cu un sistem automat de irigatii, plantele Dumneavoastra sunt sanatoase, înfloresc timp mai îndelungat, iar gazonul este des si verde!

Sursa de apa

La functionarea  sistemelor de irigare  cel mai important punct este sursa de apa, debitul si presiunea. Urmatoarele ar trebui sa fie luate în considerare pentru utilizarea resurselor de apa: apa potabila, sau  puturi sapate  . 

Cele mai frecvente  sunt puturile forate, dar ele ne pot oferii si niste surprize mari. Fluctuatia sezoniera a nivelului apelor subterane,  care poate sa fie si pâna la 6 metri. Astfel, nivelul apei favorabila în primavara anului,  vara poate sa cada sub nivelul pompei.

Pompă

Cele mai importante caracteristici:

Capul de livrare manometrice (H, [m]),  la  pompele de suprafata trebuie sa fie valoarea de min.  40 m.
Volumul de lichid livrate pe unitatea de timp (Q, [l / s], [l / min], [m3 / h])
Valoarea trebuie sa fie un minim de 30 l / min.
Puterea necesara (Pmotor; [kW]),  in gradini ar trebui sa fie nu mai mult de 2 kW.
Maxima de aspirare (Hsmk; [m]), care este de aproximativ  cca.6 m,  la pompe cu jet cca. 8 m.


Hidraulice Scala de irigatii

La proiectarea sistemului de irigare una dintre cele mai importante sarcini este de a proiecta dimensionarea sistemului hidraulic. Absenta de scalare hidraulica adecvata ne expune la riscul ca sistemul de irigare  sa nu functioneze. 


Care sunt datele care asigura siguranta totala hidraulica?

presiunea de apa statica
presiunea de operare
debitul de apa 
pierderea de presiune pe conducte, componente, fittinguri
caracteristicile hidraulice a duzelor.


Constructia sistemului de irigare

Instalate în jurul unei case, considerate ca fiind structura de irigare general este prezentata în figura de mai jos:

sis_iri